Crash Dieet crash dieet

Published on september 15th, 2015 | by Lifestyle Coach

0

Val binnen een paar dagen 5 kilo af

Snel afvallen met een crash dieet.

Wil je snel afvallen?Dan is dit dieet misschien wel een uitkomst voor jou.Het crash dieet is een dieet waarbij je op korte termijn met succes je doel kan halen.Het nadeel is wel dat het crash dieet of ziekenhuisdieet zoals het ook wel genoemd word zeer extreem is en op lange termijn moeilijk samengaat met een gezonde leefstijl.
Heb jij binnenkort een gelegenheid en wil je nog snel die 3 kilo’s kwijt dan is het crash dieet misschien wel een uitkomst voor jou.Wil je echter gaan afvallen op een gezonde manier en daar verder opbouwen met een gezonde levensstijl dan zou ik zeer kritisch gaan kijken naar het crash dieet en afwegen of het wel bij jou doelen en verwachtingen past.

Wat zijn de voordelen van een crash dieet?

  • Je zal zeer snel afvallen: Tijdens het crash dieet zal de inname van calorieën een stuk minder zijn.Dit kan van 500 tot 1000 kcal terwijl een mens gemiddeld 2000 tot 2500 kcal nodig heb.Dit houd in dat je lichaam sneller naar andere energiebronnen moet grijpen om het lichaam van voldoende energie te voor zien.Één van die energiebronnen is de vetopslag.Je lichaam doet dit zodra het geen energie meer kan halen uit de voeding wat je heb ingenomen.
  • Je doel behalen: De kans dat je je doel behaalt tijdens het dieet is zeer groot.Dit komt vanwege het feit dat het dieet niet lang duurt.Wel zal tijdens het dieet geregeld een honger gevoel hebben.

Wat zijn de nadelen van een crash dieet?

  • Het is niet gezond: Je zal met het dieet snel resultaat gaan boeken maar in dit geval betaal je daar wel voor met je gezondheid.Op zich zal je tijdens het dieet wel redelijk gevarieerd gaan eten maar het probleem is dat je weinig voedingsstoffen binnenkrijgt waardoor je klachten kunt krijgen.
  • Hongergevoel: Doordat je zo weinig calorieën binnenkrijgt zal je vaak een hongergevoel krijgen en daardoor is de drang van een vreetbui zeer aanwezig.Dit kan mentaal zo lastig zijn dat je er vermoeid van raakt.En daardoor zal je misschien ook minder goed in je vel kunnen zitten.
  • Uitval van haren: Door een tekort aan eiwitten kan het gebeuren dat je tijdelijk je haren verliest.
  • Verlies van spiermassa: Als je te ver doorslaat in het dieet kan het gebeuren dat je naast je vetopslag ook je spieren aanspreekt als bron van energie met als gevolg dat je spiermassa zal gaan afbreken.

Zijn er alternatieven voor het crash dieet?

Het is duidelijk dat je snel zal gaan afvallen met het crash dieet en snel resultaat gaat boeken op lange termijn.Maar het is niet gezond en op lange termijn zul je waarschijnlijk weer op je oude gewicht zitten voor je begon aan het crash dieet of er zelfs boven zitten.Eigenlijk zou je een dieet willen hebben waarbij je de voordelen heb van het crash dieet en de nadelen achterwege kunt laten.Dit is eigenlijk niet mogelijk maar het dieet wat er dicht bij in de buurt qua voordelen en veel minder nadelen heeft kun je hier ontdekken..

Tags: ,


About the AuthorGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to Top ↑