Afvallen proteine dieet

Published on februari 26th, 2016 | by Lifestyle Coach

0

Proteïne dieet, wat is dat nu eigenlijk?

Proteïne diëten werken. Effectief afvallen gaat erg goed op een proteïne dieet. Het is dan ook niet voor niets dat er al duizenden mensen zoals jij, een of andere vorm van dit dieet hebben geprobeerd. Zodra iets populair wordt, ontstaat er wildgroei en dus is het verstandig om eens te kijken naar de voor en nadelen van het proteïne dieet en welke producten je eventueel kunt overwegen of liever links laat liggen.

Bodybuilders wisten het al

Misschien ken je de verhalen wel van bodybuilders en krachtsporters die enorme hoeveelheden kipfilet, eieren en biefstuk aten omdat zij (veel) meer eiwitten nodig hadden om spiermassa op te bouwen. De werkelijkheid ligt iets genuanceerder maar ergens hebben deze spierbundels wel vaak een stapje voor op anderen wanneer het gaat om kennis van voeding. Een dieet dat rijk is aan eiwit of proteïne kan zeker voordelen bieden op het gebied van spiermassa behouden of opbouwen en vet verbranden. Beide gunstig als je gezond af wilt vallen dus. Te veel eiwit is echter niet gezond en kan zelfs voor overgewicht zorgen. Het gaat allemaal om het vinden van de juiste balans tussen eiwit, koolhydraten en vet. Heb je deze verhouding goed en voldoe je aan je calorische behoefte dan zit je goed. Om gewicht te verliezen moet je minder calorieën binnen krijgen dan dat je verbrand. Door elke dag alles bij te houden wat je eet en drinkt, kun je met behulp van een calorie tabel uitrekenen of je goed bezig bent. Bodybuilders oen dit al jaren maar de meeste mensen die ik ken die wat overtollige kilo’s kwijt willen, zijn hiertoe niet bereid.

Een goed proteïne dieet kiezen

Behoor jij tot de groep mensen die wel willen afslanken op een gezonde manier en niet de hele dag alles bijhouden wat ze eten, dan bied een eiwit of proteïne dieet wellicht de oplossing. Een dergelijk product dient wel van hoge kwaliteit te zijn en moet bij jouw levensstijl passen. Er komt namelijk meer bij kijken als een paar shakes en pillen aanbieden. Een degelijk proteïne dieet levert :

  • Variatie
  • Gezonde producten (suikervrij en niet teveel geur, smaak en kleurstoffen)
  • Lekkere producten
  • Shakes, recepten en supplementen die lekker en praktisch zijn
  • Bovendien is het belangrijk om realistische verwachtingen te scheppen en jou de kans te bieden om lange termijn resultaten te behalen.

In enkele weken 6 kilo verliezen om na het dieet weer 4 kilo aan te komen is niet handig. Ook na de eerste fase van het dieet moet er aandacht en zorg zijn voor jou als klant. Het aanpassen van je levensstijl gebeurt stap voor stap en een gevarieerde productlijn om jou hierbij te ondersteunen kan erg fijn zijn. Een uitgebreid artikel over een van de beste proteïne dieet producten kan helpen een keuze te maken.

Afvallen hoeft niet moeilijk te zijn.

Afvallen met behulp van eiwitrijke voeding is effectief gebleken. Door de vele producten op de markt kan het lastig zijn een goede keuze te maken en daarom is het verstandig je goed te verdiepen in de materie. Proteïne helpt je om spiermassa vast te houden tijdens een dieet en bovendien ondersteunt het je vetverbranding. Zelf je dieet samenstellen kan heel goed maar wellicht is een kwaliteitsproduct op dit gebied een slimmere keuze.

Tags: , , ,


About the AuthorGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to Top ↑