Lichaam melatonine

Published on augustus 8th, 2016 | by Lifestyle Coach

0

Melatonine. Klaas Vaak op bestelling.

Als je ooit een flinke jetlag hebt gehad, kampt met slaapstoornissen of onregelmatig werk hebt, zal melatonine je niet onbekend in de oren klinken. Wat is er vervelender dan niet kunnen slapen terwijl jij en belangrijker nog, je lichaam daar wel behoefte aan heeft?

Maar wat is melatonine dan precies?
Kort uitgelegd kan je wel zeggen dat melatonine de biologische klok in ons lichaam beheert. In de hersenen, in de pijnappelklier, wordt deze stof aangemaakt. Zodra het donker begint te worden, start je lichaam met de productie van melatonine. Doordat er melatonine vrij komt in je lichaam wordt je slaperig en schakelt je lichaam langzaam over op de slaapstand. Als het weer licht wordt, stopt deze productie en weet je lichaam dat het weer tijd is om te ontwaken. Het komt u in de ochtend op en maakt u klaar om uw nieuw verbeterde elektrische scooter naar het werk te rijden.

Melatonine bestellen
Wanneer je ouder wordt neemt de productie van melatonine af. Daarnaast zorgen bijvoorbeeld onregelmatige werktijden ervoor dat de productie van melatonine, ook wel slaaphormoon genoemd, kan veranderen. Verder kan kunstmatig licht van een televisie, smartphone of iPad de productie van deze stof ook behoorlijk ontregelen. In het tijdperk waar smartphones en iPads niet meer zijn weg te denken een serieus probleem. Dit alles heeft veelal slaapstoornissen tot gevolg. Oké, mooi verhaal. Maar wat doe je eraan? Simpel. Melatonine bestellen!

Dosis en legaliteit
Maar welke dosis is de juiste en kan je melatonine zo maar overal bestellen?
Voor wat betreft de dosis, deze verschilt per persoon. Het beste is om met een lage dosis te beginnen en deze zo nodig geleidelijk aan te verhogen om te bekijken waar jouw lijf behoefte aan heeft. En ja, je kan melatonine gewoon vrij overal bestellen. Het is immers een lichaamseigen stof en altijd in het lichaam aanwezig. Er zijn verschillende onderzoeken gedaan naar de effecten van het gebruik van extra melatonine en ook op de lange termijn zijn hierbij geen schadelijke effecten aangetoond.

Kortom, slaap je slecht en heeft dit te maken met een van de hierboven genoemde oorzaken, probeer het gewoon eens uit. Baat het niet…

Tags: , , ,


About the AuthorGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to Top ↑