Beauty en verzorging slapeloosheid

Published on januari 25th, 2018 | by Lifestyle Coach

0

Laat slapeloosheid uw leven niet langer beheersen

Slaapproblemen zijn in onze maatschappij niet langer ongewoon. Ons leven wordt met de dag stressvoller en het lijkt wel of we met zijn allen vastzitten in het snel tempo van de onophoudelijke ratrace. Heeft ook u af en toe last van slaapproblemen? Dan kan het zijn dat u lijdt aan slapeloosheid.

Wat is slapeloosheid?

Slapeloosheid is een slaapstoornis die gekenmerkt wordt door slaapproblemen waarbij u moeite heeft met in slaap te vallen, in slaap te blijven, of wanneer u ’s ochtends erg vroeger wakker wordt en maar niet in staat bent om weer in slaap te vallen. Dit alles kan ervoor zorgen dat u overdag minder productief bent en kan zodoende ernstige gevolgen hebben voor uw school- en/of werkprestaties.

Slapeloosheid kan een stoornis op zich zijn of een stoornis zijn die gepaard kan gaan met medische of psychiatrische problemen. Het komt in het algemeen vaker voor bij vrouwen dan bij mannen.

Deze aandoening kan van voorbijgaande, acute of chronische aard zijn. Hieronder lichten we elke vorm verder toe:

Voorbijgaande slapeloosheid

Dit soort slapeloosheid duurt doorgaans niet meer dan een week en het gaat meestal gepaard met of wordt veroorzaakt door een andere aandoening. Andere factoren die dit kunnen beïnvloeden zijn veranderingen in de slaapomgeving, veranderingen in het slaappatroon, uw lichamelijke klok, depressie of zelfs iets doodeenvoudig zoals stress. De resultaten en gevolgen van dit type slapeloosheid zijn slaperigheid overdag en verminderde psychomotorische prestaties.

Acute slapeloosheid

Acute slapeloosheid is een vervormde slaap die ongeveer een maand aanhoudt.

Chronische slapeloosheid

Deze vorm van slapeloosheid duurt langer dan een maand en kan veroorzaakt worden door een andere aandoening of is een aandoening op zichzelf. Afhankelijk van de oorzaak variëren de effecten ook. Opvallend is dat mensen met chronische slapeloosheid een ongelooflijke alertheid hebben.

Hoe slapeloosheid behandelen

Slapeloosheid kan leiden tot veel gezondheidsproblemen. Hoe kan ik mijn slaap op een natuurlijke manier verbeteren, is een vaak gestelde vraag door mensen over de hele wereld. Hieronder sommen we enkele natuurlijke manieren op die u kunnen helpen om uw slapeloosheid te voorkomen. Laten we beginnen met valeriaan, een gemeenschappelijk ingrediënt dat in veel natuurlijke behandelingen tegen slapeloosheid voorkomt.

Valeriaan is een van de meest aanbevolen kruidengeneesmiddelen om het risico op gezondheidsproblemen zoals stress en angst te verminderen. Als u een persoon bent die vaak last heeft van slapeloosheidsproblemen kan u proberen om valeriaan dertig minuten voordat u naar bed gaat te gebruiken. Het heeft een gegarandeerd veilig resultaat voor alle gebruikers omdat het een natuurlijk product is.

Een tweede natuurlijke remedie om angst en stress te verminderen is de passiebloem. Er zijn verschillende gezondheidsvoordelen verbonden aan het gebruik van dit kruidengeneesmiddel. Nerveuze stoornissen zoals stress en depressie blijken de belangrijkste oorzaken van slapeloosheid te zijn. Als u deze gezondheidskwesties veilig en natuurlijk wilt verlichten, voelt u zich dan vrij om twee of drie keer per dag van deze remedie gebruik te maken. Het sap van de passiebloesem staat bekend om zijn geweldige gezondheidsvoordelen. Naast het voorkomen van zenuwaandoeningen kan deze kruidenkuur u ook helpen om verlichting te brengen van gezondheidsproblemen zoals vermoeidheid.

Net zo als de bovengenoemde passiebloem is magnolia een ander veilig middel om de kans op de omwikkeling van nervositeit te verminderen. Volgens studies kunnen bepaalde kruidengeneesmiddelen zoals de schors van magnolia u helpen om u te ontdoen van angst, stress en andere vergelijkbare zenuwaandoeningen. Het kalmeert de zenuwcellen en dient zo als kalmerend middel om slapeloosheid te voorkomen. Vandaag de dag kunt u producten van de magnolia schors op de markt vinden in de vorm van verschillende poeders en extracten.

Slaapmedicatie vs. therapie

Slapeloosheid kan erg frustrerend zijn. Als bovengenoemde tips niet werken, is het tijd om uw arts of een slaapspecialist te bezoeken, zeker als uw onvermogen om te slapen een zware tol eist op uw stemming en gezondheid. Geef de arts zoveel mogelijk ondersteunende informatie omtrent uw probleem.

Vaak zal uw arts of slaapspecialist u dan slaaptabletten kopen laten en samen met u op zoek gaan de onderliggende oorzaak van uw slaapproblemen d.m.v. therapie. Over het algemeen zijn slaappillen en slaap hulpmiddelen het meest effectief wanneer ze spaarzaam worden gebruikt in korte tijdssituaties, zoals het reizen door tijdzones of het herstellen van een medische ingreep. Uw slapeloosheid zal niet genezen worden door het slaappillen kopen en nemen omdat het niet de oorzaak van het essentieel probleem aanpakt. Vandaar zijn slaaptabletten in een combinatie met therapie veel efficiënter.

Omdat veel mensen klagen dat frustrerende, negatieve gedachten ervoor zorgen dat ze ‘s nachts slecht slapen, kan cognitieve gedragstherapie veel effectiever zijn in het aanpakken van slapeloosheid. Deze therapie is een vorm van psychotherapie die problemen behandelt door negatieve gedachten, emoties en gedragspatronen te wijzigen. Het kan individueel, in groep of zelfs online worden uitgevoerd. Verschillende studies hebben aangetoond dat cognitieve gedragstherapie effectiever was bij de behandeling van chronische slapeloosheid dan slaapmedicijnen op recept, maar dan zonder de vervelende risico’s of bijwerkingen.

Tags: , ,


About the AuthorGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to Top ↑