Afvallen koolhydraatarm dieet

Published on augustus 28th, 2015 | by Lifestyle Coach

0

Afvallen met een koolhydraatarm dieet en sporten.

Waarom willen mensen graag afvallen?

In de huidige westerse maatschappij van welvaart moeten we bijna allemaal op ons gewicht letten, misschien met uitzondering van de ‘magere’ mensen die een stofwisseling hebben waar iedereen jaloers op is. De verleidingen van eten zijn zo groot dat je sterk in je schoenen moet staan om daar niet aan toe te geven. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat een paar kilootjes boven het ‘ideale’ gewicht niet slecht is voor de gezondheid. Toch zijn er miljoenen mensen die een dieet volgen. Een gedeelte van deze mensen moeten een dieet volgen voor hun beroep. Voorbeelden daarvan zijn danseressen, fotomodellen en vele beoefenaars van topsport.

Natuurlijk zijn er ook mensen met een te hoog BMI die moeten afvallen voor een goede gezondheid. Deze mensen zijn een gewillige prooi voor de afslankindustrie. Deze industrie raadt vaak diëten aan waarbij de mensen geld moeten blijven uitgeven aan de aangeschreven producten. Deze diëten kunnen werken, maar zorgen erg vaak voor het gevreesde jojo effect.

Hoe moet het dan wel?

De beste manier om een gezond gewicht te bereiken en te behouden is door je eetgewoontes voor altijd te veranderen. Dit kun je het beste doen door meer te leren over voeding. Wat is ‘goed’ voedsel en wat is ‘slecht’ voedsel? Door dit zelf te ontdekken wordt je ook stuk bewuster en wordt het makkelijker om goede keuzes te maken. Met behulp van een dieet kan je dan zeker afvallen en je eetgewoontes veranderen. Het dieet wat ik dan aanraad is het koolhydraatarm dieet. Uit onderzoek is gebleken dat mensen die het koolhydraatarm dieet volgen veel gewicht verloren en de grootste kans hebben om hun nieuwe gewicht te behouden. Dit dieet is het beste vol te houden door verschillende koolhydraatarm recepten te maken.

Sporten

Wat veel mensen vergeten is dat naast het volgen van een dieet sporten ook erg belangrijk is. Een sport die steeds populairder wordt voor mensen die willen afvallen is fitness. Bij fitness train je de spieren om zo de vetverbranding te stimuleren. Waar veel mensen echter de fout ingaan is een slechte uitvoering van de fitness oefeningen. Dit kan leiden tot blessures en minder motivatie om je dieet te volgen. Het is daarom belangrijk om eerst goed de techniek van de fitness oefeningen te bekijken. Als je techniek eenmaal goed onder de knie hebt kan een combinatie van fitness en een koolhydraatarm dieet je helpen om jouw streefgewicht te bereiken!

Tags: , ,


About the AuthorGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to Top ↑