Afvallen verantwoord afvallen

Published on juli 6th, 2020 | by Lifestyle Coach

0

Hoe kun je het beste verantwoord afvallen?

Steeds meer mensen beginnen aandacht te besteden aan hun gezondheid en uiterlijk. De voordelen van een gezondere levensstijl zijn dan ook enorm. Zo heb je minder kans op ziektes, voel je je mentaal beter, presteer je beter en heb je meer zelfvertrouwen. Veel mensen krijgen te maken met overgewicht/een te hoog vetpercentage en proberen af te vallen. Natuurlijk een erg mooi streven. Het probleem is echter dat er veel misinformatie over afvallen te vinden is. Dus als je wilt weten hoe je verantwoord af kunt vallen, lees dan vooral verder.

Hoe zit het met de voeding? 

De meeste mensen denken bij het afvallen eerst aan sporten. Maar eten is nog veel belangrijker dan sporten. De voornaamste reden van overwicht is nou eenmaal te veel of te vaak eten. Een goed startpunt is om onnodige tussendoortjes te schrappen. Denk hierbij aan koekjes, chips en snoep, maar ook gezonde onnodige tussendoortjes. Het gaat er bij afvallen niet om hoe gezond je eet, maar hoeveel calorieën je binnen krijgt. Dit met de kanttekening dat het natuurlijk wel belangrijk is om voornamelijk gezond te eten. In gezond eten zitten over het algemeen minder calorieën dan ongezond eten. Daarnaast vult het beter en zitten er betere stoffen in. Het is van belang te weten dat je niet moet doorslaan. Een paar honderd calorieën onder je dagelijkse calorie behoefte is al voldoende om goed af te vallen. Als je hierin doorslaat kan dat gevolgen hebben voor niet alleen je fysieke gezondheid, maar ook je mentale gezondheid. 

Hoe zit het met sporten? 

Het doel van sporten bij het afvallen is calorieën verbranden. Dit werkt het beste bij sporten waarbij je veel beweegt. Het is zeker aan te raden dat je een sport kiest die je ook echt leuk vind om te doen en goed bij je past. Hierdoor kun je het een stuk makkelijker volhouden. Veel mensen kiezen ervoor om te gaan hardlopen, maar als je dit totaal niet leuk vind kun je ook een andere sport kiezen. Denk hierbij aan sporten als fietsen, zwemmen of balsporten. Omdat je bij het sporten calorieën verbrand moet je er op letten dat je niet te weinig eet. Je hoeft jezelf niet uit te hongeren als je af wilt vallen. Buiten slanker worden heeft sporten nog veel meer voordelen. Zo is het goed voor de geest, heb je minder stress, word je actiever in bed en heeft het een positief effect op de spijsvertering (om er een paar te noemen). 

Powerslim.

Bij de term ‘powerslim’ trekken veel mensen hun wenkbrauwen op. Niet veel mensen weten namelijk wat dit is. Powerslim is een programma speciaal gericht op afvallen. Het bestaat uit drie fases. Fase 1 is er op gericht om 80% van je overgewicht weg te werken. Je vervangt veel producten die je normaal eet met powerslim producten. Dit zijn producten met een laag koolhydraat gehalte. Fase 2 is er op gericht om je streefgewicht te behalen. In deze fase ga je wennen aan supermarkt producten met een gezondere samenstelling dan je gewend was. Fase 3 (de laatste fase) is gericht op gewichtsbehoud.

Bron: La Peau Satin


About the AuthorGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to Top ↑