gezonde levensstijl

Stappenplan voor een gezonde levensstijl

Een gezonde levensstijl is niet makkelijk te bereiken voor veel mensen. Oude en slechte eetgewoontes zijn moeilijk af te leren. Dit zorgt ervoor dat veel mensen het ideale gewicht nooit kunnen bereiken en een gezond leven kunnen leiden. Veel van deze mensen hebben het geprobeerd maar nooit het doel gehaald dat ze voor ogen hebben. Daar zijn verschillende redenen voor. Als je uit dit patroon wilt komen dan is het tijd om er wat aan te doen. De volgende stappen kunnen je begeleiden naar een gezondere levensstijl.

Toewijding

Je hebt toewijding nodig om je doel te bereiken. Dat is niet alleen zo met het bereiken van een gezonde levensstijl maar met alles in het leven. De toewijding en inzet bepalen het resultaat dat je behaald. Zonder de toewijding is het niet mogelijk om je doelen te halen.

Doelen stellen

Stel doelen die je wilt bereiken. Als je een gezonde levensstijl wilt hebben dan kun je dit onderverdelen in verschillende doelen. Een doel kan zijn om geen McDonalds meer te eten maar ook dat je alleen nog maar gezonde producten eet. Het verschil tussen de twee is groot. Met verschillende doelen kun je het einddoel bereiken; een gezondere levensstijl.

Dagelijkse vooruitgang

Als je iedere dag iets doet waardoor je vooruit gaat dan blijf je in het ritme van vooruitgang. Ga bijvoorbeeld iedere dag iets van lichaamsbeweging doen. Dit kan het huis schoonmaken zijn, met de kinderen actief spelen maar het kan ook een sport zijn. Stilstand is achteruitgang. Door bezig te blijven met je doelen maak je progressie.

Plan je maaltijden

Zorg voor een eetschema waarbij je ongeveer weet wat je dagelijks eet. Kies voor lekker eten maar wel voor gezond eten. Maak een schema met wat je eet, op welke tijd en hoeveel je eet. Je kunt aan de hand van deze maaltijden bepalen wat je in huis moet halen voor de komende week. Je weet dan ook dat alles wat je koopt buiten deze producten eigenlijk niet nodig zijn. Als aanvulling op het dieet zijn eiwitshakes zoals te vinden op deze website een optie zodat er voldoende eiwitten gegeten worden. Probeer andere onnodige producten zoveel mogelijk te vermijden.

Houdt het reëel

Plannen worden vaak niet gehaald omdat ze niet reëel zijn. Je hebt er niets aan om plannen te maken terwijl je je er niet aan kunt houden. Maak geen plan waarin je iedere dag sport en waarvan je weet dat je dit niet kunt volhouden. Als je maar 3 keer per week kunt sporten dan noteer je dat in plaats van iedere dag. Wees eerlijk tegen jezelf zodat je realistisch blijft bij het maken van plannen en voornemens.

Vooruitgang bijhouden

De vooruitgang die je boekt kun je op verschillende manieren bijhouden. Je kunt een dagboek bijhouden met daarin de belangrijkste punten van de dag. Het is ook mogelijk om het per week te doen. Je kunt dan terugkijken om te zien waar je veranderingen kunt maken zodat het nog beter gaat. Je kunt jezelf wegen om de vooruitgang te meten maar het kan ook door je middel, borst of arm omtrek te meten.

Veranderingen

Als iets niet goed werkt dan moet je aanpassingen maken. Het eet schema kan niet goed werken of het kan zijn dat je niet meer vooruit gaat. Kijk naar de redenen waarom dit gebeurt, hoe het gebeurt en wat eraan gedaan kan worden. Door aanpassingen te maken kun je weer op het juiste pad komen. Vervolgens kun je opnieuw beginnen met het meten van de vooruitgang. Blijf dit proces herhalen totdat je je doelen hebt bereikt.

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to Top ↑