Afvallen eiwitshakes als eiwitdieet

Published on augustus 26th, 2015 | by Lifestyle Coach

0

Eiwitshakes als eiwitdieet.

Het eiwitdieet is een populaire vorm van diëten. Dit dieet bestaat simpelweg uit het eten van voeding wat veel eiwit bevat. Eiwitten zijn goed voor het onderhouden van de botten en de spieren en werkt dus ook zeker goed bij sporters. Ook voor mensen die niet sporten is dit dieet een uitstekend dieet, wat ook nog eens goed vol te houden is. Eiwit is namelijk lastig te verteren voor het lichaam en wanneer je genoeg eiwitten eet zal het hongergevoel een tijdje wegblijven. Op deze manier kan je het dieet goed vol houden en ook gerust lekker eten. Er is namelijk genoeg voedsel te vinden wat rijk is aan eiwitten en die ook lekker zijn. Zo kan je een dieet volgen wat goed vol te houden is, omdat je niet zo snel trek hebt. Op deze manier zal je minder snel naar een ongezonde snack neigen en voorkom je ook dat je misschien te veel eet op een dag.

Waarom eiwitshakes?

Het grootste voordeel van eiwitten met betrekking tot afvallen is dus het verzadigde gevoel wat je eraan overhoudt. Eieren zijn een goede bron van eiwit en de meeste mensen vinden dit ook niet erg om te eten. De ochtend beginnen met één of twee eitjes is dan ook zeker aan te raden. Doordat je voedsel eet wat rijk is aan eiwitten kan je het de gehele ochtend volhouden en heb je anderhalf uur later niet weer trek. Bovendien heb je er de gehele dag profijt van als je dag eiwitrijk begint, aangezien het lastig te verteren is. Toch kan het best zo zijn dat mensen helaas geen zin of tijd hebben om hun eetpatroon aan te passen en voortaan meer voedsel te eten wat eiwit bevat. Gelukkig bestaan er eiwitshakes. Deze shakes bevatten veel eiwitten en zijn in de meeste gevallen niet heel rijk aan calorieën. In de ochtend een eiwitshake is dus een uitkomst en zorgt ervoor dat je voldoende eiwitten binnenkrijgt bij je ontbijt.

De grootste voordelen van een eiwitdieet zijn al genoemd met betrekking tot afvallen en het is daadwerkelijk zo dat dit dieet resultaat oplevert. Eiwitshakes kunnen zeker helpen bij dit proces. Een eiwitshake is ideaal en daarnaast ook zeer makkelijk te maken. Het is te koop in kant-en-klare drink verpakkingen, maar de meeste mensen kiezen voor een poedervariant. Dit is eiwit in de vorm van poeder en kan bijvoorbeeld gemengd worden met water of melk. Tijdens het dieet is het aan te raden om met water te doen, aangezien melk toch wel wat calorieën bevat. Eiwitshakes zijn overal te koop en zijn ook zeer betaalbaar.

In de ochtend een eiwitshake drinken levert een stevig ontbijt op waar je zeker een aantal uur op vooruit kan. Op deze manier is het aantal calorieën beperkt bij het ontbijt, heb je veel eiwitten binnen en krijg je pas bij de lunch weer trek. Het kopen van eiwitshakes is daarnaast ook niet echt moeilijk. Dit is simpelweg overal te koop en op het internet is er ook genoeg te vinden. Het nemen van 2 eiwitshakes per dag zorgt er al voor dat je weinig trek ervaart en je op deze manier de dag goed kan doorkomen met minder calorieën. Zo hoef je niet de hele dag trek te hebben en heeft dit ook zeker effect op het vetverlies.

Tags: , , ,


About the AuthorGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to Top ↑