Afvallen krachttraining

Published on april 11th, 2017 | by Lifestyle Coach

0

Eiwitrijke voeding en krachttraining

Krachttraining wordt vaak uitgevoerd door mensen die zich tevens aan eiwitrijke voeding zetten. De reden daarvoor is simpel: eiwitten helpen je om spiermassa aan te maken en te versterken. Daarbij is de kracht van eiwitten – tegenover koolhydraten – dat je een verzadigd gevoel krijgt en dat de energie beetje bij beetje wordt vrij gegeven. Het gevolg is dat overtollige energie niet wordt opgeslagen als vet, zoals bij koolhydraten wel het geval is. Je wordt dus niet dikker van eiwitten, want ze worden volledig verbrand, maar je krijgt er wel meer spiermassa van. Daarbij helpt een eiwitrijk voedingspatroon ook om af te vallen en is het dus perfect als dieet.

Spiergroepen trainen

Mensen die bepaalde spiergroepen trainen, zoals de buikspieren, de beenspieren, de borstspieren of zelfs de bilspieren hebben baat bij een eiwitrijk dieet. Eiwitrijke recepten zorgen er namelijk voor dat je de benodigde energie binnen krijgt om optimaal te kunnen presteren. Je krijgt de energie beetje bij beetje toegediend, waardoor je er langer van kan profiteren.
De eiwitten die via voeding je lichaam binnenkomen, worden door het hele lichaam verspreid en vestigen zich op de plekken die zijn aangepakt door je training. Kapotte spieren worden op die manier sneller hersteld, maar groeien ook groter. Als verdedigingsmechanisme zorgen je spieren ervoor dat ze groter en sterker worden.

Grote, gezonde spieren

Je krijgt op deze manier op een gezonde manier grotere spieren die ook nog eens sterker zijn. Dit heeft niks te maken met het gebruik van pillen en medicijnen die vervelende gezondheidseffecten hebben. Het zijn geen anabolen. Maar gewone voedingsstoffen, waarvan je er net even iets meer eet dan je op een normale dag doet. Het sportersdieet bestaat niet voor niks vooral uit eiwitrijke producten met veel vis en kip, vlees en ei. Je zal gaan merken dat het eten van eiwitten je op korte termijn al heel veel voordeel in de sportschool op gaat leveren. Je spieren worden doelgericht getraind en dankzij de voeding word je niet dikker, val je wel af in vetmassa en ontwikkel je grotere, stevige spieren.

Eiwitshakes en poeders

Los van de gewone eiwitrijke voeding, kun je er ook voor kiezen om je portie eiwitten binnen te krijgen middels de zogenaamde eiwitshakes en eiwitpoeders. Die twee doen hetzelfde: ze voorzien je van eiwitten. Eiwitpoeders doe je bijvoorbeeld door de melk of door een ander drankje en drink je op. Eiwitshakes zijn al kant-en-klaar te drinken.
Doordat er een hoge concentratie eiwitten in deze drankjes zit, weet je zeker dat je op korte termijn komt te beschikken over de eiwitten die je nodig hebt voor je training. Het maakt op zich niet uit of je aan je eiwitten komt door middel van shakes of poeders, maar het is natuurlijk wel een stuk natuurlijker om ze uit gewone voeding te halen. Echter, als je doel is om op korte termijn veel spieren te genereren, kun je ook beide manieren met elkaar combineren.

Altijd in combinatie met training

Wel is het goed om te weten dat eiwitten vooral hun werk doen in combinatie met training. Als je alleen maar eiwitten eet, val je wel veel gewicht af. Je verliest vet, omdat er geen vet meer wordt aangemaakt. Maar je krijgt er geen grotere, sterke spieren van. Daar moet je dus echt je spiergroepen voor trainen. Maak altijd gebruik van een verantwoord en goed onderbouwd schema. Zo voorkom je blessures.

Tags: , ,


About the AuthorGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to Top ↑