Afvallen appelazijn

Published on januari 25th, 2018 | by Lifestyle Coach

0

Appelazijn als supplement om gewicht te verliezen

Appelazijn bestaat al een lange tijd. Het gebruik ervan gaat al duizenden jaren terug. Het werd veelal gebruikt voor ontgifting, het behandelen van longontstekingen en gewichtsverlies. Sommigen beweren zelfs dat Hippocrates het gebruikte om een groot aantal aandoeningen te genezen.

Wat is appelazijn?

Appelazijn wordt in twee fasen gegist. Ten eerste worden appels gesneden of vermalen en gecombineerd met gist om hun suiker om te zetten in alcohol. Ten tweede worden bacteriën toegevoegd om de alcohol in het azijnzuur te fermenteren.

De traditionele productie van appelazijn duurt ongeveer een maand, maar sommige fabrikanten versnellen het proces drastisch, zodat het slechts een dag duurt.

Ongeveer 5-6% van appelazijn bestaat uit azijnzuur. Het is dus het belangrijkste actieve bestanddeel. Ook staat het bekend als ethaanzuur. De term azijn komt van acetum, het Latijnse woord voor azijn. Het is een organische verbinding met een zure smaak en een sterke geur. Daarenboven bevat appelazijn ook water en sporen van andere zuren, zoals van appelzuur. Een eetlepel appelazijn (15 ml) bevat ongeveer drie calorieën en vrijwel geen koolhydraten.

Hoe draagt appelazijn bij aan gewichtsverlies?

Appelazijn kan u op verschillende manieren helpen om gewicht te verliezen. Ten eerste stimuleert zijn sterke smaak de productie van maagzuur en gal in het spijsverteringsstelsel zodat het het lichaam in staat stelt om voedsel effectiever af te breken. Terwijl de reguliere media en farmaceutische industrie ons vertellen dat te veel maagzuur een veelvoorkomend probleem is, is dit eigenlijk onjuist. Veel mensen, in het bijzonder degenen die een dieet met een hoog gehalte aan verwerkt voedsel consumeren, lijden aan een laag maagzuurgehalte, wat bijdraagt tot een slechte spijsvertering en gewichtstoename.

Appelazijn ondersteunt ook gewichtsverlies door goede bacteriën bij te dragen aan het darm microbioom. Hier moeten we vermelden dat het belangrijk is dat u de juiste appelazijn kopen gaat. Het moet namelijk rauwe, ongepasteuriseerde, biologische appelazijn zijn. Dit kunt u zien aan de bewolkte verschijning die de azijn hebben moet. Er kunnen zelfs brokken of stukjes zweven in de vloeistof. Dit is volkomen veilig en eigenlijk ideaal! Deze stukjes geven aan dat er gezonde levende culturen in de azijn zitten.

Wanneer u dit levende probiotische voedsel drinkt, nemen gunstige bacteriën tevens hun intrek in uw darmen. Deze bacteriën beschermen u tegen ziekte en spelen een belangrijke rol bij het extraheren van uw voeding. Dit betekent dat u meer voedingsstoffen uit minder voedsel kunt halen en dat uw lichaam zo sneller tevreden zal zijn met minder. Op zijn beurt zal dit ook weer leiden tot gewichtsverlies.

Tot slot ondersteunt appelazijn ook gewichtsverlies door de bloedsuikerspiegel te stabiliseren. Een aantal studies uitgevoerd op diabetische patiënten ontdekten dat de bloedsuikerspiegel minder fluctuatie vertoonde wanneer ze een kleine hoeveelheid appelazijn voor de maaltijd consumeerden.

Is appelazijn wel veilig?

Appelazijn als supplement om gewicht te verliezen is zeker veiliger dan afslankingspillen kopen, maar alleen omdat iets goed voor u is, betekent niet dat het per se beter is. Een beetje appelazijn per dag kan uw gezondheid echt verbeteren, maar het drinken van grote hoeveelheden azijn helpt u zeker niet om sneller gewicht te verliezen. Er zijn zelfs berichten dat mensen schade hebben geleden aan de slokdarm doordat ze rechtstreeks appelazijn dronken uit de fles. Wij raden u dan ook niet aan om meer dan drie eetlepels per dag te consumeren en de azijn altijd met andere vloeistoffen te verdunnen. Bovendien moet u eerst de onderliggende condities aanpakken met een voedingsstoffenrijke, volledige voeding alvorens u appelazijn gaat toevoegen aan uw dagelijkse voeding.

Ook moet appelazijn voorzichtig worden geconsumeerd door mensen met een aandoening die gastroparese of een vertraagde lediging van de maag hebben. Sommige deskundigen hebben hun bezorgdheid geuit over het feit dat verhoogde zuurgehaltes de spijsverteringsorganen kunnen beschadigen.

Of u nu gewicht moet verliezen of niet, ruwe appelazijn is hoe dan ook een uitstekende aanvulling op uw preventieve gezondheidsroutine.

Tags: , , ,


About the AuthorGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to Top ↑