Afvallen met shakes

afvallen met shakesOp deze website heb je al veel informatie kunnen lezen over eiwit diëten en waarom dit een goede manier kan zijn om af te vallen. Naast complete eiwit diëten maken veel mensen tegenwoordig gebruik van eiwit shakes. In dit artikel beschrijven we de voor- en nadelen van afvallen met shakes. De bron van dit artikel is de informatie zoals beschikbaar op www.goedkoopsnelafvallen.nl. Op die website wordt ook een goed vergelijking gemaakt tussen diverse eiwit shakes.

Hoe werkt afvallen met shakes

Afvallen met shakes is heel simpel. Je vervangt één of meerdere maaltijden door een shake. Deze shakes kun je kopen in de winkel of via het internet. Een shake moet je veelal aanmaken door een paar scheppen poeder te mengen met water of melk. Dit is afhankelijk van het soort shake dat je gebruikt en staat bij elk goed product duidelijk beschreven in de instructie. Doordat de shake een vooraf afgemeten hoeveelheid calorieën bevat krijg je minder calorieën binnen dan wanneer je een normale maaltijd eet. Bijkomend voordeel is dat je door de eiwitten erg lang verzadigd bent en dus geen zin hebt in andere voeding, snacks of tussendoortjes. Afvallen gaat daarom erg makkelijk omdat je geen honger hoeft te lijden.

Voordelen

Enkele voordelen zijn al genoemd in bovenstaande paragraaf. Hieronder volgt een opsomming van de belangrijkste voordelen van afvallen met shakes:

  • Door de eiwitten ervaar je geen honger gevoel
  • Snel resultaat doordat je erg weinig calorieën binnenkrijgt
  • Gezond omdat de meeste shakes naast eiwitten ook gezonde voedingsstoffen bevatten
  • Makkelijk in gebruik. Shakes zijn eenvoudig aan te maken met water of melk
  • Veel soorten shakes beschikbaar en daarom ook veel keus in smaak
  • Zelf kiezen hoeveel en welke maaltijd je vervangt door een shake

Nadelen

Het grootste nadeel van afvallen met shakes is eigenlijk dezelfde als bij alle andere vormen van dieet. Stop je eenmaal met het gebruik van de shakes en ga je op dezelfde voet door (wat betreft eten en bewegen) als voor de shakes dan zul je bijna zeker weer aankomen. Om duurzaam af te vallen zal er dan ook meer moeten gebeuren dan even wat shakes drinken. Werken aan een gezonder eetpatroon is de enige oplossing om voor goed van je overgewicht verlost te raken. Hiervoor is geen kant en klare oplossing maar het is wel goed om te weten als je met shakes of een ander dieet wilt beginnen.

Gezond eten

Wil je voorkomen dat de kilo’s er weer aankomen dan is gezonder eten de remedie voor een gezonder leven. Gezond eten betekent niet alleen gezonde producten eten maar vooral ook gevarieerd eten. Wissel wekelijks verschillende groentes en fruitsoorten met elkaar af. Drink elke dag 1,5 liter water en zorg dat je heel voorzichtig bent met suikers (koolhydraten). Dit klinkt heel lastig maar dat hoeft het niet te zijn. Kies voor verse producten uit de natuur en je eet automatische minder suikers. Vind je het moeilijk om te bepalen waar het bij jou fout gaat dan kan het een goed idee zijn om eens een weekje bij te houden wat je zoal eet. Op basis van deze registratie kun je bepalen welke voeding het overgewicht veroorzaakt en zul je merken dat het afslanken een stuk sneller gaat.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to Top ↑