Afvallen eiwitdieet

Published on maart 24th, 2016 | by Lifestyle Coach

0

Afvallen met een eiwitdieet.

De nieuwste trend op het gebied van afvallen is zonder meer het eiwitdieet. Het is in eerste instantie populair geworden door sporters, waarna het dieet is overgeslagen naar het grote publiek die de voordelen van het dieet ook herkennen en omarmen. Het dieet, ook wel proteïne dieet wordt genoemd, is effectief, lekker en voorkomt een continu hongergevoel.

Wat zijn eiwitten

Eiwitten zijn voedingsstoffen die dienen als bouwstof en als energiebron voor het lichaam. Eiwitten vormen de basis van lichaamscellen, bloed, botten, zenuwcellen en spieren. Ook zijn ze aanwezig in zenuwcellen, hormonen, en enzymen. 1 gram eiwitten is bovendien goed voor 4 calorieën.

Eiwitten bestaan uit aminozuren. Doordat een lichaam zichzelf steeds zal vernieuwen worden er eiwitten afgebroken om vervolgens te worden vervangen door nieuwe eiwitten die via onze voeding het lichaam binnenkomen.

Ons voedsel wordt afgebroken onder invloed van enzymen die ook uit eiwitten bestaan. Eiwitten zorgen ervoor dat voedingsstoffen door ons lichaam worden getransporteerd. Op het moment dat het lichaam over te weinig koolhydraten beschikt om energie op te wekken, zullen eerst vetten en vervolgens eiwitten worden aangesproken. Dit gegeven is belangrijk om het dieet te begrijpen.

Wat is het voordeel van een eiwitdieet

Het eiwit dieet is een snelle en effectieve manier om gewicht kwijt te raken. Er kan gewoon 4x per dag een maaltijd worden genuttigd waardoor het vervelende hongergevoel zal ontbreken. Het is een gezonde manier van afvallen omdat het lichaam niet extreem wordt belast en de spieren niet worden afgebroken.

Enkele voorbeelden van eiwitrijke producten

Het eiwitdieet is zeker geen saai of eentonig dieet. Uitgangspunt is dat koolhydraat rijke producten zoals brood, rijst, pasta, aardappels en voedingsmiddelen die veel suikers bevatten zoveel mogelijk worden vermeden. Ook de inname van alcohol moet worden beperkt. Deze worden vervangen door eiwitrijke voeding zoals eieren, vis, vlees, schaaldieren en kaas. Dit kan altijd worden gecombineerd met alle soorten groenten en salades.

Hoe lang kan het dieet worden gebruikt

Er bestaan diverse meningen over de duur van het dieet. In alle gevallen wordt het dieet strikt gehanteerd en zal er snel resultaat zijn. Na enkele weken kan de hoeveelheid koolhydraten iets worden verhoogd omdat met name de hersenen deze voedingsstof wel nodig hebben om goed te blijven functioneren. De kunst is om dit dusdanig te beperken zodat te veel koolhydraten niet meer worden omgezet in vetten en hert gewicht weer zal toenemen.

Tags: ,


About the AuthorGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to Top ↑