Afvallen

Published on april 15th, 2020 | by Lifestyle Coach

0

Afvallen met dieet shakes

Hoewel de meeste diëten aanraden om de inname van eiwitten te verhogen, zijn er ook eiwitshakes deze worden ook wel proteïne shakes genoemd en bestaan voor een groot deel uit eiwitten/proteïne. De shakes beloven je een verzadigd gevoel te geven, en helpen je met afvallen. Om tussendoor (verkeerd) snacken tegen te gaan worden er vaak ook tussendoortjes aangeboden, dit kunnen repen zijn maar zelfs eiwitchips en er is ook pasta te krijgen die voor het merendeel bestaat uit eiwitten.

Toch zijn veel mensen nog altijd wat onwennig over het maaltijden vervangen door shakes. Zal het wel genoeg vullen, zal ik geen honger meer hebben, mag ik wel eten, wat mag ik wel en niet eten, hier zijn allemaal vrij simpele antwoorden op.

Dieet shake aardbei
Dieet shake Aardbei

Wanneer je een dieet gaat volgen waarin je maaltijden gaat vervangen door shakes, kan je dit het beste rigoureus aanpakken. Begin meteen met twee of het liefst zelfs drie maaltijden te vervangen. Je lost het mengsel op in water, melk, (magere) yoghurt of biogarde en het product is klaar voor gebruik. In de eerste week kan je nog een hongergevoel hebben tussendoor, maar dat is over het algemeen gewenning aan het product en het missen van de kauwreflex, er zijn ook tussendoortjes beschikbaar die volledig of voor het grootste gedeelte uit eiwitten bestaan, deze kan je rustig eten.

Na de eerste week kan je weer voorzichtig een normale maaltijd gaan eten, kies zelf wanneer maar de avondmaaltijd zal het meest voor de hand liggen, kijk wel uit dat je geen enorme porties gaat eten en niet jezelf gaat verleiden tot grote hoeveelheden koolhydraten (pasta, rijst, aardappelen). Maar zorg er wel voor dat je zo normaal mogelijk kunt eten. Uiteindelijk zal je toch ook weer zonder de shakes moeten gaan eten, want het is niet aan te raden om voor een zeer lange periode alleen maar shakes te gebruiken.

Leestip: https://be-slank.nl/blog/2020/02/09/bmi-uitleg/

Een aantal dingen waar je op moet letten met eiwitshakes

Eiwitshakes worden tegenwoordig te kust en te keur aangeraden om snel en gezond mee te kunnen afvallen. Dit is correct, met eiwitten kan je snel en als je het goed doet gezond afvallen. Maar dat gaat niet op voor alle soorten eiwitten en of shakes, er zijn wel een aantal dingen waar je op moet letten. Of je nu kiest voor een kant en klare variant of eentje die je zelf nog zult gaan moeten mixen.

Proteine shake
Proteine shake aardbei

Zorg dat het een eiwit isolaat is

Veel van de eiwitpoeders die je op de markt vindt zijn concentraten, dit houdt kortweg in dat het eiwitten zijn die aangevuld zijn met andere stoffen. Dit maakt ze lastig verteerbaar, ze kunnen bijeffecten veroorzaken als winderigheid of maagklachten, bevatten minder eiwitten en worden tot slot minder goed opgenomen door je lichaam. Zorg dat je een eiwitisolaat te pakken krijgt, een poeder als dit is vaker wat duurder, maar je krijgt er wel een beter product voor terug.

Leestip: https://be-slank.nl/blog/2020/01/17/proteine-dieet/

Zorg dat je goede producten aanschaft

Let op dat het product wat je aanschaft binnen Europa of de Europese Unie geproduceerd wordt, je kunt waarschijnlijk hele goedkope producten krijgen die buiten Europa gemaakt worden. Maar als je gaat kijken naar de voedselveiligheid is het belangrijk. Met name landen als China nemen het niet zo heel erg nauw met de voedselveiligheid waardoor er allerhande dingen in het product kunnen zitten die er niet in thuishoren. Denk hierbij aan zware metalen, die gevaarlijk zijn voor je gezondheid.

Zorg dat je het kunt verteren

Door een product te kiezen dat verrijkt is met Aminogenen zorg je ervoor dat het product beter opgenomen zal worden in je lichaam. Afvalstoffen verdwijnen over het algemeen in het toilet en het zou zonde zijn als een groot deel van de eiwitten hetzelfde lot wacht.

Tags: , ,


About the AuthorGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to Top ↑