Afvallen eiwitshakes

Published on juni 21st, 2015 | by Lifestyle Coach

0

Afvallen dankzij eiwitshakes

Afvallen dankzij eiwitten: Snel resultaat met de hulp van eiwitshakes

Er bestaan duizenden manieren om gewicht te verliezen maar geen enkele is tot nu zo succesvol én gemakkelijk gebleken als de diëten op basis van eiwitshakes. In zo’n dieet word je verondersteld je calorie-inname tot een minimum te beperken en de noodzakelijke voedingsstoffen grotendeels uit een maaltijdvervangende eiwitshake te halen. Er bestaan echter tal van variaties op hoe mensen dit dieet juist invullen. Welke manier het beste werkt voor jou moet je zelf bepalen, hieronder lees je welke opties je zoal hebt.

 

Eiwitshakes als maaltijdvervanger

De meeste mensen die een shake drinken om zo een volledige maaltijd te vervangen doen dat 1 tot 2 keer per dag. Zo kan je toch voor je lunch of avondeten nog afwisselen met ‘echt’ voedsel, dat maakt het waarschijnlijk ook gemakkelijker dit dieet vol te houden. In dit dieetplan kan je gemakkelijk 500 calorieën per dag minder innemen zonder dat je honger zal lijden. Onthoud wel dat je die ene ‘echte’ maaltijd per dag nog steeds gezond en niet té calorierijk moet maken.

 

Eiwitshakes als aanvulling

Door een kleine eiwitshake te drinken net voor een maaltijd gaat je eetlust veel minder worden. Je zal nog altijd kunnen genieten van je maaltijd maar je zal minder geneigd zijn teveel te eten. Bovendien kan je, omdat je je eiwitten toch al uit de shake haalt, de porties vlees, vis of kaas op je bord schrappen of sterk verminderen. In de plaats kan je focussen op groenten en koolhydraten (met mate weliswaar).

 

De verschillende variëteiten eiwitshakes

We spreken meestal over eiwitshakes omdat dit de meest voorkomende vorm is waarin eiwitsupplementen verkocht worden. Maar wist je dat ze evengoed bestaan in speciale cakes of eiwitrepen? Zorg dus eventueel voor enige afwisseling: een shake kan handig zijn ’s ochtends maar tijdens de pauzes op je werk vind je een reep misschien handiger? Uiteraard zijn er ook smaakverschillen tussen de verschillende eiwitproducten. Die variëteit kan ook weer helpen om jezelf gemotiveerd te houden!

 

Melk of water?


Er zijn natuurlijk mensen die melk nu eenmaal niet lekker vinden of het zelfs niet goed kunnen verteren. Hoewel veel shakes het beste oplossen in melk zijn er ook producten op de markt die je evengoed in water kan oplossen. Aarzel niet erom te vragen bij je speciaalzaak als je niet zo van melk houdt.

 

200 calorieën minder per maaltijd

Door je maaltijden te vervangen door een eiwitshake bespaar je gemiddeld 160 tot 220 calorieën. De eiwitten in dieetshakes bevatten relatief weinig calorieën (opgelet met de bodybuilder-shakes die juist veel calorieën bevatten!). De betere merken eiwitshakes zullen ook een uitgebalanceerde hoeveelheid aan andere voedingsstoffen aanbieden waardoor je een behoorlijk gezond dieet hebt.

 

Conclusie?

Eiwitshakes zijn door het ruime aanbod dat de laatste jaren ontstaan is een veel betere manier van diëten geworden dan ze vroeger waren. Tegenwoordig bestaan ze in zoveel variaties, smaken en vormen dat ze bij ieders voorkeur passen en dat je je dieet helemaal persoonlijk vorm kan geven met behulp van de shakes. Je kiest met andere woorden zelf de smaak, of je de poedervorm of de repen gebruikt en of je er je maaltijden mee aanvult of volledig vervangt. Kies er bijvoorbeeld liever voor om niet van de ene dag op de andere volledig op shakes over te schakelen maar gun jezelf even tijd om er langzaam aan te wennen door beetje bij beetje je maaltijden door shakes te vervangen. En wil je op lange termijn gemotiveerd blijven, hou het dan vooral aangenaam én gezond. Kies daarom lekkere en evenwichtige eiwitshakes van een betrouwbaar merk eerder dan de eerste de beste goedkope shake die je op internet kan vinden.

 

Tags: , , , , ,


About the AuthorGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to Top ↑