5 tips om gezond af te vallen

5 tips om gezond af te vallen

5 tips om gezond af te vallen

Bij afvallen komt heel wat kijken. Daarom is het handig wanneer je enkele tips in je achterhoofd kan houden die je altijd zullen helpen. Met deze tips kan je meteen aan de slag zodat je vanaf vandaag kan beginnen met gezond afvallen.

1. Houd een eetdagboek bij

Veel voedingsexperts raden het bijhouden van een eetdagboek aan. Een eetdagboek is heel eenvoudig een dagboekje waarin je alles opschrijft wat je die dag hebt gegeten en gedronken. Dan bedoelen we ook echt alles: elk glas water, elke ongezonde mini-snack en elke extra portie pasta bij de avondmaaltijd.

Een eetdagboek helpt je in de eerste plaats bewust te worden van wat je precies eet. Dat klinkt misschien overbodig maar je zou ervan versteld staan hoe weinig mensen precies beseffen wat ze eten op een dag.

In de tweede plaats helpt een dieetdagboek je ook met het vaststellen van problemen in je eetpatroon. Ben je in de afgelopen week helemaal niets afgevallen, dan loont het de moeite om even kritisch te kijken naar de pagina’s in je eetdagboek van die week.

2. Eet kleinere porties

Wil je gezond afvallen, dan is minder eten natuurlijk nog steeds een behoorlijk doeltreffende manier, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Een tip die veel dieetexperts je zullen meegeven is het eten van kleinere porties. Let er wel op dat het eten van kleinere maaltijden niet leidt tot overmatig en ongezond snacken op een ander moment, want wanneer je tussen twee maaltijden zoveel honger krijgt dat je een naar een ongezond tussendoortje grijpt, zal je niet snel afvallen.

3. Eet minder koolhydraten en meer eiwitten

Het efficiëntste dieet dat je kan bedenken is het koolhydraatarme dieet. Zorg er voor dat je minder koolhydraten eet, en je lichaam zal vanzelf vet gaan verbranden. Voorzie je lichaam van energie met eiwitten in plaats van koolhydraten.

Koolhydraten vind je in brood, ontbijtgranen, rijst en pasta, dus koolhydraatarm eten kan een grote verandering voor jouw eetpatroon betekenen. Licht jezelf daarom steeds voldoende in wanneer je aan dit dieet begint, anders kom je bedrogen uit.

4. Eet echt voedsel

Het is ontzettend jammer dat “echt voedsel” tegenwoordig zo zeldzaam is. In de supermarktrekken vind je bijna uitsluitend producten die het resultaat zijn van een uitgebreid industrieel chemisch proces. Wanneer je wilt afvallen, probeer dan op zoek te gaan naar echt voedsel zoals eenvoudige (biologisch gekweekte) groenten en fruit, grasgevoerd rundsvlees en verse omega-3 scharreleieren.

5. Beweeg

Sport en beweging blijven nog steeds twee van de populairste methodes om af te vallen. Cardio-oefeningen zoals hardlopen, zwemmen en fietsen kunnen je helpen met het verbranden van calorieën, maar deze sporten hebben ook nadelen. Zo leg je bijvoorbeeld erg veel druk op je gewrichten. Daarom kan je ook kiezen voor krachttraining of intervaltraining. Daarbij gebruik je korte hevige krachtinspanningen om vet te verbranden en je spieren in actie te zetten.

 

Combineer al deze tips en je hebt de basis van gezond gewichtsverlies onder de knie. Er zijn echter nog enkele andere dingen die je kunnen helpen bij het verliezen van gewicht en het onderhouden van een gezonde levensstijl: zorg ervoor dat je voldoende slaapt, dat je niet te veel stress hebt en dat je voldoende gezonde vetten, vitaminen en mineralen eet.

Wil je meer informatie en tips om af te vallen? Klik dan hier.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to Top ↑