Eiwitten voordelen eiwitdieet

Published on april 11th, 2017 | by Lifestyle Coach

0

4 voordelen van een eiwitdieet

Het eiwitdieet is een begrip in Nederland en België. De afgelopen jaren zijn heel veel mensen succesvol afgevallen met een eiwitdieet. Wat zijn nu de belangrijkste voordelen van een eiwitdieet? In dit artikel leggen we je eerst uit wat een eiwitdieet is en daarna geven we je 4 voordelen (of eigenlijk redenen die je kunt hebben om ook met een eiwitdieet af te gaan vallen).

Wat is een eiwitdieet?

Een eiwitdieet richt zich op een voedingspatroon dat vooral uit eiwitrijke bronnen bestaat. De belangrijkste richtlijnen binnen een eiwitdieet zijn dat je op zoek gaat naar producten waarin proteïnen (eiwitten) zitten en deze bereidt. Daarnaast probeer je meer te bewegen. Bronnen van eiwitten vind je in eieren, zuivelproducten en groenten en fruit, maar ook in soja, peulvruchten en vlees en vis. Eiwitrijke gerechten kunnen je helpen om in korte tijd meer spiermassa aan te maken en zodoende helpt het je af te vallen. Spieren zorgen ervoor dat vetmassa verdwijnt. Daarbij zorgen eiwitten voor een gevoel van verzadiging en krijg je dus geen trek in tussendoortjes.

4 voordelen.

Welke 4 voordelen kleven er nu aan een eiwitdieet en zijn eigenlijk redenen dat jij het dieet moet gaan volgen?

 • Makkelijk dieet
  Het eiwitdieet staat bekend als een zeer makkelijk en vriendelijk dieet. Je kunt het altijd en overal volgen en hoeft er echt geen ingrijpende veranderingen voor door te voeren in je koelkast. Zorg vooral voor natuurlijke producten, zoals vlees en vis, groenten, noten en zaden en peulvruchten. Je kunt hier de lekkerste gerechten mee maken zonder dat het je veel tijd kost.
 • Je merkt snel effect
  Wil je snel afvallen? De meeste mensen grijpen dan al snel naar een crash dieet. Ze denken dat een crash dieet helpt bij het afvallen, maar de meeste mensen weten niet dat je alleen gewicht verliest uit vocht en spieren. Een crash dieet sloopt je lichaam eerder dan dat het je echt helpt. Een eiwitdieet helpt je juist wel en leidt al snel tot resultaat. De meeste volgers ervaren al binnen een week verschil. Je merkt echt dat je met afvallen bezig bent, maar wel op een positieve en prettige manier.
 • Je krijgt meer energie
  Een eiwitdieet zorgt ervoor dat je voldoende energie binnenkrijgt. Je eet gezonder dan je voorheen deed en de eiwitten zorgen voor een boost aan energie. Dat komt omdat je voorheen vooral koolhydraten at, die tijdelijk voor een energieboost zorgden. Eiwitrijke producten geven hun energie beetje bij beetje af en zorgen dus dat jij lekker de hele dag vooruit kunt. Met meer energie zal je merken dat je ook sneller zin hebt om te gaan sporten en ook dat het sporten effectiever is. Je hebt zin om je energie te verbruiken, wat alleen maar resulteert in nog meer gewicht verliezen.
 • Lekkere gerechten
  Het laatste voordeel is dat een eiwitdieet voorziet in lekkere gerechten. Het is helemaal niet nodig om af te zien. Op basis van vlees en vis kun je namelijk al de lekkerste gerechten bereiden. Houd je niet van vlees of ben je vegetariër? Weet dan dat het goed is om sojaproducten te eten en heel veel sojaproducten gebruikt worden in vleesvervangers. Het is dus voor iedereen mogelijk om met een eiwitdieet af te vallen en vet te verbranden (en dat is eigenlijk een 5e voordeel!)

Tags:


About the AuthorGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to Top ↑