Is een eiwitrijk dieet schadelijk?

Je moet erg goed weten of je over een goede gezondheid beschikt alvorens je verantwoord aan een dieet kunt beginnen. Raadpleeg daarom altijd een arts, of een diëtist voordat je aan een dieet begint. Begin nooit op eigen houtje aan een ingrijpend dieet. Natuurlijk kun je zonder advies gerust zelf bepalen dat je stopt met chips eten en snoepen. Je zet jezelf dan op dieet wat betreft producten die je gerust kunt missen, producten die je helemaal niet nodig hebt en die je gezondheid eerder slecht beïnvloeden dan dat je er baat bij hebt.

  • Het maakt dus een groot verschil wat voor dieet je wilt gaan volgen, of je daar iemand bij nodig hebt.
  • Functioneren je nieren niet naar behoren, ben je een diabetes patiënt, of lijdt je aan een andere aandoening, raadpleeg dan zeker een deskundige voordat je aan een dieet begint.
  • Ook aan de ouders van opgroeiende kinderen wordt aangeraden een arts in de arm te nemen voor advies wanneer zij besluiten tot een dieet voor hun kind dat bijvoorbeeld aan obesitas lijdt.

Schadelijk?

Het volgen van een dieet behoeft niet schadelijk te zijn als je bekend bent met de voedingstoffen die je nodig hebt en de hoeveelheden die je binnen moet krijgen om gezond te leven. Echter niet iedereen zal dit weten en daarom is een goede diëtist de aangewezen persoon om je te begeleiden als je besluit om een dieet te volgen. Informeer op de website van dr. Frank en bij twijfel informeer  je tevens bij je huisarts of diëtist of dit dieet bij jou past. Het gaat om jouw gezondheid en het is dus helemaal niet vreemd om erg voorzichtig te zijn.